Prodaj
Kupi

Politika privatnosti

Svrha ove Politike privatnosti (u daljem tekstu oslovljavana kao „Politika“) je da korisnike/ce informiše o tome koje informacije mogu biti prikupljene od strane AutoPlac web stranice/mobilne aplikacije, Hadžiabdinica 15, 71000, Sarajevo (u daljem tekstu oslovljavana kao „kompanija“, „platforma“, „mi“, „naš“, „naše“) od Vas kada posjetite našu web stranicu www.autoplac.ba (u daljnjem tekstu „ova web stranica/mobilna aplikacija“), kako će se takvi podaci koristiti od strane nas i onih sa kojima takve podatke možemo dijeliti, Vaše odabire u vezi sa prikupljanjem, korištenjem i distribucijom takvih podataka, Vašu mogućnost uređivanja, ažuriranja, ispravljanja ili brisanja takvih podataka i sigurnosnih postupaka koje imamo implementirane, kako bismo zaštitili Vašu privatnost.

Važno je napomenuti da poduzimamo sve potrebne napore kako bismo osigurali da naša obrada Vaših osobnih podataka zadovoljava standarde Opće uredbe EU o zaštiti podataka 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. aprila 2016. godine.

Ako se ne slažete sa svim uvjetima i odredbama ovih Pravila, nemojte koristiti našu web stranicu/mobilnu aplikaciju.

Koji podaci se prikupljaju:

Vaši podaci se koriste za olakšavanje procesa registracije i pristupa AutoPlac platformi. Vaša e-mail adresa i broj telefona se koriste za verifikaciju i komunikaciju sa Vama. Pri registraciji na AutoPlac, tražimo sljedeće lične podatke:

  • Ime i prezime;
  • E-mail adresu za verifikaciju;
  • Broj telefona za verifikaciju.

Ovi podaci omogućavaju Vam pristup našim uslugama, kao i verifikaciju Vašeg naloga radi sigurnosti.

Shodno tome, nadamo se da ćete nam dati ove podatke. Međutim, ako nam ne želite otkriti svoje lične podatke, molimo Vas, nemojte ih predavati. To znači da Vam nećemo moći pružiti uslugu koju ste tražili. Slanjem Vaših osobnih podataka na našoj web stranici/mobilnoj aplikaciji pristajete i dajete svoj pristanak nama za prikupljanje, obradu, upotrebu, pohranu i otkrivanje Vaših ličnih podataka.

Također možemo prikupiti od Vas i informacije koje se ne mogu identificirati osobno kada posjetite web stranicu/mobilnu aplikaciju (npr. IP adresa, vrsta preglednika, naziv domene, datum i vrijeme posjeta, pregledane stranice, vrijeme provedeno na našoj web stranici/mobilnoj aplikaciji itd.). Te se informacije prikupljaju i analiziraju u cjelini kako bi se poboljšalo funkcionisanje i sadržaj web stranice/mobilne aplikacije. Više informacija možete pronaći u odjeljku o kolačićima ove politike.

Mi možemo proširiti listu ličnih podataka koji su traženi od Vas, izmjenama ove Politike.

Korištenje ličnih podataka:

Lični podaci naših korisnika se pohranjuju uvijek na dobrovoljnoj osnovi i način ustupanja tih podataka podrazumijeva da svaki korisnik sam unese lične podatke prilikom registracije, a unos više podataka od traženih, ovise isključivo o korisniku/ci.

www.autoplac.ba ne vrši obradu podataka, a svako prikupljanje se vrši isključivo uz saglasnost korisnika i služi kako bi korisnici/e mogli iskorištavati opcije ponuđene na našoj platformi. Svi podaci su zaštićeni i ne može im pristupiti neko treće lice. Nažalost, ne može se garantovati nijedan prijenos podataka putem Interneta a da je pri tome 100% siguran, iako nastojimo zaštititi Vaše lične podatke, ne možemo garantovati niti jamčiti njegovu potpunu sigurnost. Nećemo biti odgovorni za gubitke koje Vi ili bilo koja osoba može pretrpjeti kao rezultat kršenja povjerljivosti u vezi s Vašim korištenjem web stranice/mobilne aplikacije ili bilo kakvih podataka koje prenosite na web stranicu/mobilnu aplikaciju. Također, ne preuzimamo nikakvu odgovornost za podatke koje nam pošaljete ili primite putem Interneta ili za bilo koji neovlašteni pristup ili upotrebu tih podataka i ne možemo i ne jamčimo da su podaci koje ste nam poslali ili koji su poslani od strane nas biti primljeni ili da neće biti izmijenjeni prije ili nakon prijenosa na nas.

Saglasni ste da nećete držati nas i naše dosadašnje, sadašnje i buduće zaposlene, službenike, direktore, izvođače, konsultante, savjetnike, vlasnike udjela, dobavljače, dobavljače, pružatelje usluga, matične kompanije, podružnice, podružnice, agente, predstavnike (zajednički, „naše stranke“) odgovorne za bilo kakav gubitak ili štetu bilo koje vrste nastale kao rezultat bilo kakve pronevjere, presretanja, izmjene, brisanja, uništavanja ili korištenja podataka pruženih putem naše web stranice/mobilne aplikacije.

Plaćanja i Prijenos Podataka

Napominjemo da na AutoPlac platformi ne obavljamo plaćanja i ne uzimamo podatke s kreditnih kartica ili podatke za neki drugi način plaćanja. Kada se odlučite za plaćanje usluga (u ovom slučaju kupovinu AP kredita – virtualne valute za ulog u kampanje na drugim platformama), bit ćete preusmjereni na platformu za plaćanje Monri - https://monri.com/ , koja ima svoju politiku privatnosti. Sve informacije koje dajete web stranicama/mobilnim aplikacijama trećih strana regulisat će se prema njihovim Pravilima o privatnosti te Vas potičemo da ih istražite i postavite pitanja prije nego što bilo koji podatak otkrijete operatorima web stranica/mobilnih aplikacija trećih strana. Ne preuzimamo nikakvu odgovornost ni za kakav sadržaj, akcije ili politike web stranica/molbilnih aplikacija trećih strana. Uključivanje web stranica/mobilnih aplikacija trećih strana na našu web stranicu/mobilnu aplikaciju ni na koji način ne predstavlja podršku takvih sadržaja, radnji ili politika. Prije nego što pošaljete bilo kakve lične podatke na ove web stranice/mobilne aplikacije, provjerite pravila trećih strana.

Otkrivanje ličnih podataka

Možemo otkriti podatke koje o Vama prikupljamo ako imamo razloga da vjerujemo da:  • je potrebno identificirati, kontaktirati ili pokrenuti pravne postupke protiv osoba ili subjekata koji mogu nanijeti štetu Vama, nama ili drugima;
  • je potrebno zbog službene istrage državnih vlasti;
  • je potrebno osigurati poštovanje odredbi zakona ili zahtjeva sudskih postupaka koji se tiču nas;
  • to zakon nalaže.

Pristup ili ispravke Vaših podataka

Možete da ispravite, ažurirate ili promjenite svoje lične podatke koji su nam dostavljeni slanjem e-maila. Uz to možete od nas tražiti da izbrišemo Vaše lične podatke iz naše baze. Na Vaš zahtjev putem e-pošte za prekid obrade Vaših ličnih podataka, ukinućemo obradu Vaših ličnih podataka. Naši podaci za kontakt navedeni su u nastavku. Koristiti ćemo komercijalno razumne napore da udovoljimo svim takvim zahtjevima.

Također možete isključiti primanje promotivnih komunikacija od nas u bilo kojem trenutku slijedeći upute u tim komunikacijama. U slučaju da odustanete, i dalje vam možemo slati ne-promotivne komunikacije, poput tehničkih obavijesti, obavijesti o podršci ili administraciji ili informacije o izmjenama ove politike.

Ako imate bilo kakav zahtjev, žalbu ili izjavu prema nama u vezi s obradom Vaših ličnih podataka od strane nas, pošaljite nam ga na naš kontakt e-mail s Vašeg kontakt e-maila, koji ste Vi naznačili na našoj web stranici/mobilnoj aplikaciji..

Vaša e-pošta mora sadržavati:

  • Vaše ime i ostale lične podatke koje ste ostavili na našoj web stranici kako bismo vam pomogli da Vas identifikujemo;
  • opis činjenica koje potiču zahtjev, izjavu ili žalbu uz željenu svrhu (ažuriranje, ispravljanje ili brisanje ili izvršavanje dužnosti).

Kolačići

Kolačić je mali dio podataka koji se šalje s web stranice/mobilne aplikacije i pohranjuje na Vašem računalu od strane Vašeg web preglednika dok pregledavate. Kolačići omogućavaju web stranicama/mobilnim aplikacijama da odgovore Vama kao pojedincu. Web stranica/mobilna aplikacija može prilagoditi svoje poslovanje Vašim potrebama, lajkovima i nesviđanjima prikupljanjem i pamćenjem podataka o Vašim željama i prohtjevima.

Naša web stranica/mobilna aplikacija koristi kolačiće kako bi Vas razlikovala od ostalih korisnika naše web stranice/mobilne aplikacije. Ovo nam pomaže da Vam pružimo dobro iskustvo kada pregledavate našu web stranicu/mobilnu aplikaciju, pratimo Vaše navike pregledavanja putem Interneta na Internetu, omogućava nam ciljanje oglašavanja, što bi Vam moglo biti zanimljivo te nam istovremeno omogućava da poboljšamo našu web stranicu/mobilnu aplikaciju i Vaše iskustvo na njoj.

Iz kolačića možemo dobiti Vašu IP adresu, vrstu pretraživača, naziv domene, datum i vrijeme posjeta, pregledane stranice, vrijeme provedeno na našoj web stranici/mobilnoj aplikaciji itd. Većina web pretraživača postavljena je da prihvaća kolačiće kao zadane. Možda želite isključiti kolačiće - pogledajte meni pomoći u Vašem pretraživaču.

Izmjene politike

Ova Politika može se povremeno mijenjati. Zadržavamo pravo da u bilo kojem trenutku izmijenimo ovu Politiku privatnosti. Bilo kakve izmjene ovih pravila stupit će na snagu odmah po objavljivanju najnovije verzije na našoj web stranicI/mobilnoj aplikaciji. Obavijestit ćemo Vas putem e-maila o promjenama koje se mogu odnositi na svrhe obrade ličnih podataka, uvjete čuvanja, potvrde o ličnim podacima i sve ostale bitne promjene ove Politike. Ako se ne slažete sa promjenama naše politike, molimo Vas da ne upotrebljavate web stranicu/mobilnu aplikaciju nakon objavljivanja takvih promjena na mreži i povucite svoj pristanak na obradu ličnih podataka od nas. Korištenjem web stranice/mobilne aplikacije nakon objavljivanja promjena u ovim pravilima, automatski prihvatate sve takve promjene.

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovom Politikom, obratite nam se na [email protected].
Ova Pravila o privatnosti stupaju na snagu 20. oktobra 2023. godine.