Prodaj
Kupi

Često postavljena pitanja

Autoplac je platforma koja korisnicima omogućava oglašavanje vozila za kupoprodaju. Koristeći inovativne tehnologije, pružamo Vam najtačnije i najaktuelnije informacije sa tržišta, te omogućavamo efikasan pristup različitim kanalima promocije (Facebook, Instagram, Google, MonadPlug sa 500 partnera) sa desetinama hiljada pregleda Vaših vozila. Pored web stranice, dostupna je i aplikacija za App Store i Google Play.

Nakon registracije korisnika/ce, oglas je moguće objaviti upisujući podatke o svom vozilu, potom slijedi odabir kanala za promociju, uz ulog raspoloživog AP kredita/novca i izborom optimalnog vremena trajanja kampanje.

Korisnički profil na AutoPlac-u možete registrovati na polju Registracija, u gornjem desnom uglu.

Registracija na autoplac.ba je besplatna i uvijek će uvijek ostati besplatna.

Pritiskom na Postavke unutar rubrike Moj Profil, prikazati će se stranica na kojoj možete mijenjati profilnu sliku i lične podatke (šifru, korisničko ime).

Objava vozila, kao i sve druge direktne pogodnosti AutoPlac-a su potpuno besplatne u 2023. godini. Objava kampanje na različite kanale promocije je jedina usluga koja nije besplatna, ali budžet koji ulažete ovisi isključivo o Vama.

AP kredit je virtualna valuta koja se koristi na AutoPlac platformi za kreiranje kampanja za promociju Vaših vozila.

AP kredit možete dopuniti online plaćanjem, svojom bankovnom karticom, odabirom količine AP kredita koju želite kupiti i popunjavanjem tražene forme.

Kampanju oglašavanja možete započeti odmah nakon objave vozila na Vaš profil, ili prilikom pregleda opcije Moja vozila na Moj Profil meniju – gdje možete izabrati vozila za koja kreirate kampanju i odlučiti koliko AP kredita ćete uložiti.

Naravno. AutoPlac Vam omogućava da oglase i kampanje kreirate na Vama najlakši i najbrži način.

Kampanja osigurava veći broj pregleda na platformama po Vašem izboru - Facebook, Instagram, Google i/ili MonadPlug sa 500 partnera.

Naravno, možete kreirati kampanju iako nemate kredita na stanju; takva kampanja će biti spašena u skice kampanja, a nakon što dopunite AP kredite, mi ćemo Vas napomenuti da imate jednu ili više kampanja spremnih za puštanje.

Refundiranje kredita je moguće uz e-mail opravdanje, s istaknutim valjanim razlogom i priloženim dokazom, a sve to šaljete na naš kontakt e-mail [email protected].

Unutar rubrike Moj profil nalazi se opcija Statistika, gdje ćete moći vidjeti, sortirati i klasificirati tačan broj AP kredita i transakcija koje ste započeli/objavili na AutoPlac-u od trenutka registracije.

Postoje dva jednostavna načina kako da pronađete željeno vozilo: Glavno polje za pretraživanje (Pretraga) koje Vam je dostupno u svakom trenutku; Opcija Kupujem, gdje možete odabrati da li želite pretraživati koristeći napredne filtere, ili ipak prepustiti nama da suzimo ponuđene opcije odgovorima na nekoliko kratkih pitanja.

Odabirom opcije Uporedi koja se nalazi na svakom oglasu, u gornjem desnom uglu fotografije. Možete dodati do tri vozila iste kategorije, nakon čega Vam se prikazuju dodana vozila i jasno klasifikovane razlike između modela.

Jednostavno, odabirom opcije Spasi, koja se nalazi na svakom oglasu, u gornjem desnom uglu fotografije. Nakon toga, vozilo je dostupno u sekciji Spašena vozila, kojoj možete pristupiti u svakom trenutku, klikom na opciju u gornjem desnom uglu stranice.

Prodavača možete kontaktirati preko chat servisa koji nudi AutoPlac ili putem broja telefona koji se nalazi na profilu svakog prodavača.

Verifikovano vozilo je prošlo provjeru kilometraže na naznačeni datum, servis koji nudimo preko našeg partnera CarVertical.

Vozilo možete verifikovati unosom broja šasije pri objavi vozila, u polju Osnovne informacije, direktnom kupovinom verifikacijskih tokena, ili korištenjem tokena koje dobijete kupovinom određenih pretplatnih paketa.